zondag 22 mei 2011

konijnen

Hallo allemaal.
Ik ga een stukje vertellen over konijnen. Ik heb konijnen gekozen omdat ik heel veel van knaagdieren hou.

de gesciedenis
de konijnen werden ontdekt door de Romeinen. het leger nam de konijn mee omdat ze dan eten zochten voor het leger. later namen de Spanjaarden de konijnen voor de handel. eeuwen later kwamen de konijnen als tamme huisdieren. Zo werden de konijnen bekent door de hele wereld.


gezelschap
je moet een konijn nooit alleen in een hokje doen. want dan moet je hem meer aandacht geven. als je twee konijnen in een hokje doet dat heeft hij meer gezelschap. dus daarom heeft hij een vriendje nodig om mee te spelen. je moet meestal een vrouwtje en een mannetje doet dan kunnen ze paren. en dan krijgen ze een baby'tje. als je geen konijntje meer wilt moet je iets anders nemen. twee mannetjes kunnen gaan vechten. smos kunnen ze vechten. maar twee mannetjes zijn wel rustiger dan twee vrouwtjes.





keutels.
een konijn laat zachte en harde keutels. de zachte keutels eten ze meestal op. mensen vinden dat vies. en proberen hun konijnen het afteleren omdat niet meer doen. je moet het niet afleren hoor! de zachte keutels zitten bom vol vitamine die een konijn hard nodig heeft.



luchtje schepen 
een konijn wilt het liefst buiten zijn. als te veel warmte hebben gaan ze dood.voor gezondheid heeft een konijn loopruimte hebben. je kan bijvoorbeeld een nachthok kopen of een ren.


op de wc
als je je konijn elke keer op een bepaald plaatsje zit is dat zij poep of plas plekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten