zondag 10 april 2011

kleine panda

hallo allemaal
dit is veel info. over kleine panda's



Kleine panda

Inleiding
Hallo allemaal, wij houden onze spreekbeurt over de kleine panda. Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat wij de kleine panda heel schattig vinden.
Hoofdstukken
·         Hoe ziet een panda er uit?
·         Wat eet een panda
·         Waar woont een panda
·         Gekke weetjes
Hoe ziet een panda er uit?
Een kleine panda is ongeveer 40 centimeter groot. Zijn staart is bijna even lang als de panda zelf. Zij hebben een dikke bruine vacht met witte vlekjes. Door de dikke vacht kunnen ze niet zo goed tegen warmte. De panda is een hele goede klimmer en hij zit vaak in de bomen. Hun pootjes zijn erg breed en hebben lange nagels die helpen bij het klimmen. Als de panda’s lopen, hebben ze een kromme rug en met zijn staart in de lucht. Laat een plaatje zien van de panda.  DEZE




Waar woont de panda?
Ze op in de Himalaya in grote bamboebossen. Als ze in de bomen zitten rollen zich helemaal op omdat het erg koud is daar.
Laat dit plaatje zien

Wat eet een Panda?
Een panda eet graag gras. Meestal eet
hij: Bamboegras, plantenwortels en vruchten. Maar soms eten ze ook wel eens jonge vogels en knaagdieren! Het grappige daarvan is dat ze ook eieren eten. Wij vinden dat wel zielig voor de kleine jonge vogels! Als ze willen drinken slurpen ze het water op dat onder hun poten zit. Gek he! Dan zijn de panda ’s  gelijk lekker schoon.

Gekke weetjes:
ü  Dat een panda bijna 13 jaar oud kan worden.
ü  Hij 3 tot 4 kilo weegt!
ü  Dat pandas  in de dierentuin panda cake krijgen..
ü  En dat hij de rode panda word genoemd omdat zijn vacht roodbruin is..







Geen opmerkingen:

Een reactie posten