donderdag 20 oktober 2011

jou buurt egel vriendelijk maken.

Hallo allemaal, ik ben Lila. Ik heb begrepen dat de buurten waar egels komen on egel vriendelijk is. Als jij nou jou buurt egel vriendelijk wilt maken gaan je deze tips lezen. Want de voorspellingen zijn zo: in deze 20 jaar kunnen de egels het niet meer halen. Dan zijn er geen egels meer op de hele wereld. Als de egels alleen maar vergift of overgereden worden kunnen ze deze 20 jaar niet meer halen. Als jij dat NIET wilt dan moet je deze tips lezen. Lees gauw verder.

1. Zorg dat er een gat is in de schutting. Zodat de egels van tuin naar tuin kunnen.
2. Dat er genoeg planten of gras in de tuin staat.
3. Dat de mensen geen slakkengif gebruiken. Maar wel slakken valletjes.
4. gebruik tegen de muizen muizenvallen.
5. Een bakje water.

EN ALS JE KLAAR BENT MET EEN TUIN ONDERZOEKEN DAT KAN JE DIT PLAATJE OP HANGEN. !!!!!!!!!!!!!!!!! je kan ook bij andere mensen gaan.


groetjes van Lila

woensdag 19 oktober 2011

de haai met 1 oog.

Hallo allemaal, jullie kennen mij al. Ik ben Lila. Ik heb lang geen artikel geschreven, maar nu komt er weer een artikel. Deze keer gaat over een haai, maar ik ga nog niks vertellen over hoe en wat over de Haai, maar wel...... als je het wilt weten dan moet je gauw verder lezen. 


Er is in Mexico een zeldzame haai gevonden. Het is een zeldzame haai omdat hij 1 oog heeft en wit is van kleur. Het gaat om een jong diertje die 56 centimeter lang is. De visser vond de zwangere moeder van de cyloop. Vlak bij het eiland cerralvo. Toen hij de haai open sneed was er een jong haaitje die eruit moest. De bioloog heeft het jonge diertje onderzocht. Ze zeggen toch dat het over een kleine cyloop gaat. 




"Cyclops" shark picture: eye closeupdit is de haai met 1 oog. 




kijk later ook eens naar het volgende probleem van een dier. Maar het hoeft niet een probleemte zijn het kan ook gewoon over een dier gaan.



groetjes Lila.