zaterdag 3 september 2011

chinchilla helpen.

hai ik ben lila. jullie wouden mij mee helpen met chinchilla helpen. nu is het zo ver. je moet mij op hotmail.com je idee sturen voor hun te helpen. als jou idee het beste is komt die op mijn blog. mijn email is: lila2001@hotmail.nl. bye.

chinchilla

 hallo allemaal, ik had jullie in het berichtje terug vertelt dat ik een nieuw dier op mijn blog zal zetten en dat heb ik ook gedaan. ik ga nu een stukje vertellen over de chinchilla.

de nederlandse naam voor de chinchilla ik wolmuis. de chinchilla lijkt een beetje heel erg op de hamster. als je niet weet wat een hamster is daar over heb ik ook een stukje geschreven. de chinchilla heeft een dikke vacht, omdat het in zuid amirika ook heel koud kan worden. de vacht heeft het minder goed dan de chinchilla zelf. de chinchilla worden misbruikt. voor al hun vacht. van de chinchilla vacht willen ze de chinchilla vacht jas maken maar ik wil zo graag helpen. kunnen jullie mij mee helpen. nou als je mee wilt doen moet je naar het bericht chincilla helpen gaan. dan kan je mee doen. nou nu gaan we werder. in de natuur leven chinchilla's in groepen. zo'n groep bestaat uit 1 mannetje en allemaal vrouwtjes met jongen. je kunt best een chinchilla als huisdier gebruiken, maar dan moet hij wel in een kooi van 70 centimeter en van 68 centimeter hoog en 47 centimeter diep. maar de tanden van hun greoien snel dus je moet wel een knaagsteen hebben. anders worden ze mager door hun tanden. je hebt geen soorten chinchilla's, maar wel kleuren chinchilla's hier zie je ze. Wit, Wit Zilver, Blond, Black Velvet, Beige en de Ebony-black. als je nog meer wilt wten dat moet je volgende maand op chinchilla 2 klikken. maar nu moet je nog op chinchilla helpen klikken bye.
lila

terug

Hallo allemaal, ik ben Lila. ik heb al heel lang geen berichtjes geschreven maar nu weer wel. blogger.com heeft een ander systeem gekregen. maar ik snap het nog niet helemaal. maar nu weet ik ieder geval wel hoe ik een nieuw bericht kan maken. kunnen jullie wel tegen iedereen zeggen dat ze volger moeten worden. maar als jullie nog meer informatie willen hebben over andere dieren dan moet je meteen kijken.

xxx lila